• Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Ikon

FRIIBERGHS GK         KULLA MYSINGE 1       749 62 ÖRSUNDSBRO                                                                                              

0171-46 30 12      bokning@friiberghsgk.se  | kansli@friiberghsgk.se

SENIORER

SENIORKOMITTÉN 2019

Seniorkommittén 2020 består av: Olle Wallin, ordförande, samt Henrik Björkänge, Göran Egerstad, Yvonne Engman och
Ulla-Britt Jarl.

 

MÅNDAGSGOLF – GGG

 

Hela säsongen 2020 spelar vi måndagsgolf, s.k. gum- och gubbgolf GGG. Gummor o gubbar blir man redan vid 50 här på Friibergh. 

 

Måndag 27 april hoppas vi på att vädret tillåter att vi startar upp. Första omgången med en slaggolftävling. Göran Egerstad informerar kl 9:00 av nya handikappsystemet 2020 och sen kör vi lottad kanonstart 10:00.

 

Man ska vara på plats i god tid före 08.30. Man betalar tävlingsavgiften 40 kr och skriver ett scorekort. Därefter sker lottning, lite information och fördelning av hålen. Sedan går alla ut i en kanonstart 9:00. 

 

Vi spelar poängbogey första måndagen och parspel sista måndagen i månaden, övriga måndagar spelar vi slaggolf. Varje omgång avslutas med prisutdelning med priser för placeringar 1–5, närmast flagg och ett utlottat pris.

 

Det brukar vara en trevlig väntan på prisutdelningen med Viggos fantastiska mat eller en fika och många skratt o pikar. I år kommer anmälningslistan finnas tillgänglig så vi kan se vilket handikapp vi spelat på denna dag.

POÄNGRÄKNING: Vi samlar poäng efter singelplaceringarna under hela säsongen. 15 till vinnaren… 2 till 14:e och 1 poäng till övriga deltagare. 

 

Parspel upplägg:
Maj: Bästboll
Juni: 2-manna scramble 
Juli: Irish greensome 
Aug: 2-manna scramble 
Sept: 3-manna Texas scramble 

 

ECLECTIC & 5:AN: 
Vi spelar Eclectic även under 2020 och 5:an, bästa 5 singelresultaten i nettoslag, alla resultat lika o bättre än 75 registreras övriga får 76. Registrering av Eclectic-resultaten gör man själv efter ronden, 5:an sköts av Göran.
 
 
ÄLGGOLF: 
Årets avslutningstävling och tillika årets Älggolf-tävling går som vanligt på någon bana i närområdet andra måndagen i oktober. Tävlingen avslutas med mat och prisutdelning enligt årets sammandrag. 
 
TVÅ DAGARS RESA 26-27 AUGUSTI: 
Två-dagarsresan går i år till Strand, Eskilstuna, den 26-27 augusti. Information och anmälan till resan får och gör vi tidigt på säsongen. Vi hoppas på en trevlig utflykt till en fin bana, god mat och bra boende. Vinnare koras och vandringspris delas ut. Henrik Björkänge kommer som vanligt att stå för ett väl genomfört arrangemang. 
 
OLD MEMBERS och SERIESPEL
Alla 60+ är välkomna att deltaga I Old Members-tävlingar runt om i Uppland. I Seriespelet deltar vi med ett lag i D70, H50, och två lag i H70, H60 och H75. 
 
AVSLUTNING OCH BOWLING 
Även detta år hoppas vi på en avslutningsfest med mat o bowling i bowlinghallen i Bålsta. Förhoppningsvis kommer Ronny som vanligt ordna med detta arrangemang.
 
Välkomna till friibergh!