Matchspelmästerskap för par

Nytt för i år är att Friiberghs Golfklubb anordnar en medlemstävling under 2019; Matchspelsmästerskapet för par. Tävlingen kommer att pågå under hela säsongen och det par som vinner sin match går vidare till nästa omgång (det par som förlorar är utslaget).

Matchspel är golfens ursprungliga spelform som Friiberghs GK starkt vill värna om och återinföra som det vanligaste sällskapsspelet. Matchspelet är väsensskilt från slagspel. Du spelar inte mot banan utan en motspelare av kött och blod. Detta skapar en närvaro, intensitet och spänning som lyfter fram ditt bästa spel i kampen om varje hål. Matchspel är fortfarande den normala spelformen vid sällskapsspel över hela världen.

GRUNDREGLER:

• Spelarna bestämmer själva dag för spel med beaktande av sista speldatum 17 juni, 15 juli. Dispens kan beviljas efter kontakt med tävlingsledaren (se nedan).

• Semifinalerna spelas senast 16 september och final och match om 3:e pris spelas senast 29 september.

• Prisutdelning sker i samband höstmötet.

• Alla resultat mailas eller sms:as till tävlingsledaren efter avslutad match. Ansvarig för detta är vinnarna i matchen.

• De som står överst i varje boll föreslår datum och tid för matchen.

Tävlingsform: Matchspel, Fyrboll, Bästboll utan reduktion av hcp enligt gällande slopetabell.

Par: Kompisar, sambos, gifta Se bilaga för uträkning av slag.

Anmälan: Via receptionen eller email: monica@lindvallconsulting.se (Anmälan skall innehålla namn, telefon, email, hcp och lagnamn)

Kostnad: 200 kr/par

Sista anmälningsdag: 12 Maj

Max antal deltagare: 16 par (först till kvar gäller) Resultat: Lottning samt löpande resultat kommer att anslås på den nya informationstavlan i restaurangen/klubbhuset + Friiberghs hemsida.

Vid frågor kontakta tävlingsledaren Monica Lindvall

Tel: 070-3981922

Email: monica@lindvallconsulting.se

Bilaga för uträkning av slag